Over DLV Lichtreclame

DLV Lichtreclame is er van overtuigd dat ze een enorme bijdrage kan leveren aan de uitstraling en het imago van elke organisatie in Nederland (en Benelux). We doen dit met zorg en passie voor onze producten omdat we er ons van bewust zijn hoe belangrijk reclame-uitingen zijn in een succesvolle uitstraling van een organisatie. Wij hebben als doelstelling om tot de top sign-bedrijven van Nederland te behoren, omdat wij van mening zijn dat onze werkwijze én ons eindproduct daar perfect in passen en ons helpen deze doelstelling te realiseren.
In 1948 werd het bedrijf de Letterkundige opgericht. Voor die tijd produceert men al ruim 5 jaar reclames als bijproduct van een timmerwerkplaats. Dit zijn voornamelijk houten onverlichte letters. Alle letters werden met de hand gezaagd en naderhand afgewerkt.
Later werden lintzaagmachines e.d. bij het productieproces betrokken. Weer later kwamen zinken doosletters op de markt. De productieruimte werd te klein, de Letterkundige verhuist naar een nieuwe locatie te Reuver. Met 10 personeelsleden werden destijds vele monobloks geproduceerd en gemonteerd. Monobloks zijn vierkante dubbelzijdige lichtbakken, met op elk blok een letter. Ook dit pand werd al snel te klein. Grotere lichtbakken en letters waren in de beschikbare ruimte niet meer te produceren en de Letterkundige werd gedwongen om op zoek te gaan naar een grotere bedrijfsruimte. In 1979 betrok de Letterkundige b.v. het huidige pand en heeft sindsdien vele reclameprojecten gerealiseerd, zoals ombouw van 80 Kwik-Fit filialen, Nedlloyd, Danzas, Libertel / Vodafone. Tot 2002 heeft de Letterkundige als een lichtreclamebedrijf voor de eindverbruikersmarkt gefunctioneerd. Vanaf 2004 levert DLV Lichtreclame hoofdzakelijk als partner aan collega sign-bedrijven.
DLV Lichtreclame maakt alle vormen van binnen- en buitenreclame, verlicht of onverlicht: van doosletters in elk gewenste maat tot complete reclamezuilen en van bewegwijzering in en om uw bedrijf tot lichtbakken. “We maken alle producten in eigen huis”, vertelt de eigenaar van DLV Lichtreclame trots. “Zelfs doosletters maken we van A tot Z zelf. Dat is onze specialiteit. Hierdoor leveren we niet alleen aan de eindgebruiker, maar zijn we ook een gewaardeerde partner voor beletteringsbedrijven.”
Door het ambachtelijke productieproces is een DLV(licht)reclame van uitzonderlijk hoge kwaliteit en kan het bedrijf werkelijk élk ontwerp realiseren: heel groot, heel klein, in een gekke vorm…
“En we kunnen enorm snel leveren”, vervolgt de eigenaar. “Bij leveranciers van standaardproducten ben je afhankelijk van een levertijd die al snel oploopt tot enkele weken. Indien nodig, kunnen wij binnen een week het totale proces doorlopen: van ontwerp, via productie tot plaatsing.”
Maatwerk staat volgens DLV Lichtreclame overigens niet synoniem aan ‘duur’. “We leveren ons product tegen een marktconforme prijs.”
De dienstverlening van DLV gaat verder dan het ontwerpen, produceren en plaatsen van reclameobjecten. Bij het plaatsen van buitenreclame komen vaak vergunningen kijken. Soms moet een ontwerp door de Welstandscommissie van een gemeente worden goedgekeurd. DLV Lichtreclame weet uit de jarenlange ervaring dit voor veel klanten geen dagelijkse kost is en dat klanten zich hiermee eigenlijk niet mee bezig willen houden. DLV Lichtreclame neemt dit stukje ‘administratie’ voor de klant dan ook graag uit handen.